Osallistu kilpailuun

Kilpailu on käynnissä ja voittaja julkaistaan 20.4.2023. Arviointiraati tunnistaa ja analysoi vuoden 2022 kaupallisia menestyjiä sekä kutsuu yrityksiä ilmoittautumaan kilpailuun 17.3. mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Paras Myyntiorganisaatio sivuston kautta.

Raati valitsee kilpailun finalistit 

Asiantuntijaraati toteuttaa yritysten esiarvioinnin taloudellisen tunnuslukujen ja yleisesti saatavilla olevan muun tiedon perusteella. Esiarvioinnin jälkeen asiantuntijaraati kutsuu haastatteluun finalistit, joiden myyntiosaamista ja -kulttuuria arvioidaan syvällisemmin. Kilpailu voitosta on usein tiukka ja niinpä raati haastattelee tarvittaessa myös finalistien referenssiasiakkaita.

Yritykset arvioidaan useasta näkökulmasta. Keskeisiä arvioinnin näkökulmia ovat mm. myyntistrategia, organisoituminen, myynnin johtaminen, tarjoaman kilpailukyisyys, asiakasosaaminen, asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyys sekä myynnin prosessit, työkalut ja tuloksellisuus. Osa arviointi tehtävät haastattelut kohdistuvat yrityksen myyntijohtoon, myyntiin, markkinointiin ja asiakkaisiin. Yrityksen itsearvioinnin ja asiantuntijaraadin analyysin lisäksi yrityksen tuloksellisuustiedot koostetaan ulkopuolisista lähteistä.

Kilpailun voittajan valittajan valitsevaan asiantuntijaraati kuuluvat tänä vuonna Pekka Töytäri Aalto yliopisto, Jonna Koponen Itä-Suomen yliopisto, Seppo Karisto Haaga-Helia, Mika Karjalainen 3 Step IT ja Mikko Honkanen Vainu.

Ilmoittautuminen ja vastaaminen on luottamuksellista eikä ilmoittautuneiden yritysten nimiä julkaista ellei voitto tai tunnustus osu kohdalle. Yhteystietoja ei käytetä markkinointitarkoituksiin eikä luovuteta edelleen.

Aikaisempien vuosien voittajat

Aiempina vuosina voittoa ovat juhlineet Motonet Oy (2021), Silta Oy (2020), LämpöYkkönen (2019), Lindström (2018), Vainu (2017), Suomen asiakastieto (2016), 3 Step IT (2015), Elisa Yritysasiakkaat (2014), Canon (2013), SKF (2012), DHL Express (2011) ja Martela Suomi (2010).